Viss interesantais par populārākajiem akmeņiem

Katram akmenim ir atšķirīgas īpašības, kuras padara tos tik interesantus.

Katra cilvēka atšķirīgajai enerģijai un personībai atbilst dažādi akmeņi, kurus pareizi izvēloties, var uzlabot savu ikdienas dzīvi.

Ieskaties šajā rakstā un uzzini, kuri akmeņi vislabāk atbilst tev!

 

Kalnu kristāls, dēvēts arī par dzidro kvarcu un kristālkvarcu, ir spēka un enerģijas akmens, kurš sader ar ikvienu citu akmeni vai kristālu, un zodiaka zīmi. Tas absorbē, uzglabā un regulē apkārtesošo enerģiju. Ar savām īpašībām tas palīdz nēsātājam atvairīt apkārtesošo negatīvo enerģiju, gan no telpām un vietām, gan no cilvēkiem, un saglabāt līdzšinējo balansu. Kalnu kristāls tiek izmantots, lai atvērtu trešo aci un koncentrētu uzmanību, palīdzētu nest skaidrību saprašanā, redzēt apslēpto un saprast nepateikto. Tas palīdz skaidrot attiecības, stiprināt uzticību un attīstīt sirdsgudrību.

Tas spēcina ne tikai apkārtesošos cilvēkus, bet arī citus akmeņus un dziednieciskos augus. To var izmantot kombinācijā ar jebkuru citu akmeni, un kvarcs spēcinās šī otrā akmeņa enerģiju un to uzlādēs. 

 

 

Mēnessakmens, dažkārt dēvēts arī par ūdens opālu, ir iekšējas izaugsmes akmens, kas nes labu veiksmi, palielina intuīcijas spējas un palīdz atvērt sirdi mīlestībā. Atklājot sirdi, tas ļauj nēsātājam pievilkt un atmodināt mīlestību sevī. Turklāt mēnessakmens spēja līdzēt emocionālo traumu dziedēšanā veicina ilgstošu, pozitīvu izaugsmi mīlas dzīvē. Tas mazina bailes no nezināmā, stresu, bezmiegu, un kopumā sniedz pašpārliecinātību un mieru.

Nēsājot mēnessakmens gredzenu uz labās rokas, tas palīdzēs atslābināties, atmodināt fantāziju un radošo iedvesmu. Savukārt, nēsājot to uz kreisās rokas, tas palīdzēs koriģēt cilvēciskās jūtas, izvairīties no konfliktiem un samazinās stresu tā saimniekā.

Mēnessakmens teicami sader kopā ar labradorītu, ametistiem vai moldavītu - šīs kombinācijas pastiprinās mēnessakmens psihiskās spējas, piemēram, intuīciju un gaišredzību. Vēl tas sader ar akvamarīnu, ametistu un berilu. Tā sievišķā enerģija veicina balansu starp akmeņiem ar spēcīgu vīrišķo auru.

Mēnessakmens vislabāk der šiem horoskopiem: Zivis, Strēlnieks, Skorpions, Svari un Vēzis.

 

 

Labradorīts pamodina psihiskos spēkus, aizsargā nēsātāja auru, attīrot to no negatīvās enerģijas un uzglabājot pozitīvo. Labradorīts palīdz kontrolēt intuīciju, izprast savu likteni un izprast sava dzīves gājuma likumsakarības, sapņus un mērķus. Tiek uzskatīts, ka tas palīdz aizsargāt finansiālo labklājību, gan pievilinot naudu, gan aizsargājot to no liekiem tēriņiem. Tautas medicīnā uzskatīts, ka labradorīts palīdz veicināt kopēju ķermeņa tonusu un aizsargāt ķermeni no vitalitāti mazinošām kaitēm. 

Labradorīta gredzenus nēsājot uz vidējā pirksta, tie palīdz uzlabot garastāvokli un balancēt pašsajūtas svārstības. Tie veicinās skaidrāku prātu stresa situācijās, palīdzēs uzlabot miegu un mierinās nēsātāju satraukuma brīžos.

Vislabāk labradorītu nēsāt ar mēnessakmeni un saulesakmeni. To nēsājot kopā ar lazurītu, sattukītu, jolītu, vai dumorterītu, tas palīdzēs nostiprināt psihiskās spējas.

Labradorīts vislabāk saskan ar šiem horoskopiem: Zivis, Ūdensvīrs, Mežāzis, Strēlnieks, Skorpions un Lauva.

 

 

Rožu kvarcs, bieži dēvēts arī par rozā kvarcu, ir mīlestības akmens, kurš veicina visdažādāko veidu mīlestību. Tas māca piedot un atvērt dvēseli gan ārējai, gan iekšējai mīlestībai, veicina abpusēju mīlestību un glabā ģimenes laimi. Tam piemīt spēcīgas emocionāli dziednieciskās spējas; tas palīdz dziedēt tādas negatīvās emocijas partnerattiecībās kā aizvainojumu, nicinājumu un bailes. Tas nēsātajam palīdz risināt emocionālās traumas, skumīgumu, sirdssāpes un vientulību, sniedzot iekšējā miera un līdzsvara sajūtu. Rožu kvarcs palīdz nēsātājam ieskatīties sirds dziļumos un censties izprast savu butību. Tas mazina nēsātāja nogurumu, un pozitīvi ietekmē imūno un limfātisko sistēmu, un veicina labu vitālo enerģiju abiem dzimumiem.

Rožu kvarcs vislabāk sader kopā ar rozā turmalīnu, safīru, diopsīdu, adamīnu, morganītu, petalītu un varsicītu.

Horoskopi, ar kuriem rožu kvarcs vislabāk saskan, ir Ūdensvīrs, Svari, Jaunava, Vērsis un Auns.

 

Malahīts ir uzskatīts par līdzsvaru radošu, dvēseli attīrošu miera un aizsardzības akmeni. Tas spēj nēsātāju aizsargāt no negatīvās enerģijas, to attvairot, kā arī no nēsāta attīrīt negatīvo enerģiju un līdzīgas blokādes. Malahīts palīdz cilvēkam garīgi attīstīties, risināt un dziedēt emocionālās traumas. Pastiprinot nēsātāja garīgo redzējumu, tas harmonizē iekšējo pasauli ar ārējo. Tā īpašības sekmē iekšējā miera izjūtu, izturību un aizsargā no cilvēkiem, kuri mēdz izsūkt Jūsu enerģiju. Tas palīdz atsijāt nevajadzīgās saistības uzņēmējdarbībā, un kopumā palīdz nest sekmīgu biznesa darbību un pielāgoties izmaiņām tajā. Tautas dziedniecībā uzskatīts, ka rotas no malahīta attīra ādu no izsitumiem un plankumiem, un sekmē veselīgu un kuplu matu augšanu.

Malahīta rotaslietas labi der cilvēkiem ar šādiem horoskopiem: Zivis, Mežāzis, Strēlnieks, Skorpions, Svari, Vērsis un Auns. 

Malahīts labi sader ar zeltu, sudrabu un varu, ne tikai vizuāli, bet arī šie metāli uzlabo akmens īpašības. Citi akmeņi, kurus labi nēsāt kopā ar malahītu ir onikss, dūmakainais un kalnu kvarcs un turmalīni, kā arī jebkurš sarkans kristāls vai akmens.

 

Opāli ir ļoti atbilstoši aktīviem un dzīvespriecīgiem cilvēkiem, tie palīdz jūtām plūst, ļaujot nēsātājam izpaust savu radošumu. Tie palīdz atbrīvoties no novecojušām idejām un domām un rada vietu jaunām. Tie rada dvēselisku miera izjūtu, atbrīvojoties no dusmās, palīdz pret bezmiegu un murgiem, pat sekmē atlabšanu no depresijas. Opāla īpašības liek nēsātājam izjust savu pašpārliecinātību, izpaužot savas idejas, vēlmes un esot radošam. Papildus opāli arī atbalsta vitālo enerģiju un auglību.

Opāli jau daudzus gadsimtus tiek uzskatīti par augsti vērtīgiem un cēliem akmeņiem. Tas ticis uzskatīts par cēlas mīlestības simbolu senajās sabiedrībās Persijā, Indijā un Centrālās Amerikas indiāņu kopienās. Šajās sabiedrībās uzskatīja, ka akmens varētu būt cēlies tikai un vienīgi no paradīzes. Maiji un acteki šo akmeni izmantoja rituālos un izstādēs, to dēvējot par “paradīzes putna akmeni”. Tas savu pazīstamo spīdumu iegūst no mazām ūdens lodītēm, kas atrodas tajā iekšā, un lauž gaismu. Tādējādi, opālu var “atdzīvināt” to mērcējot ūdenī un saudzējot no pārlieku augstām temperatūrām.

Opāls ļoti atbilstošs cilvēkiem ar šādiem horoskopiem: Zivis, Skorpions, Svari un Vēzis. 

Akmeņi, ar ko opāls ir saderīgs, ir tirkīzs, korāļi, lazurīts, labradorīts, safīri, akvamarīns, ametists, berils un onikss.

 

Ir uzskatīts, ka tirkīzs kalpo kā tilts starp debesīm un zemi, kas palīdz cilvēkam rast saikni ar savu garīgo pusi un attīstīt intuīciju. Tirkīzs aizsargā cilvēka enerģiju, lai tā neizsīkst, un palīdz to laicīgi vērst uz izaugsmi. Tas mazina panikas sajūtu, bezmiegu, it īpaši ja to nēsā kopā ar sudrabu, un palīdz radīt mieru cilvēkā, kurš ilgstoši ir uzvilkts. Taču, ja tirkīzu nēsā zelta rotaslietās, tas uzlabo imunitāti. Kopumā, tirkīzs iestrādāts gredzenā palīdz tā nēsātajam darbā un nesīs veiksmi tajā. Ticēts, ka tirkīza krāsas izmaiņas uz tumšu vai blāvu kalpo kā agrina zīme par veselības pasliktināšanos. Jau sen tirkīzs tiek uzskatīts par miera un laimes akmeni; tas palīdz dziedēt attiecības starp ienaidniekiem, novērš liekas dusmas un palīdz attīstīt pozitīvas, ilgstošas ģimensiskās attiecības. 

Pastāv uzskats, ka tirkīzs ir veiksmes akmens, kurš palīdz līderiem, cīnītājiem un kopumā drošsirdīgiem cilvēkiem, tos aizstāvot. Ja akmenim tiek veltīta uzmanība rītā, tas visas dienas garumā daudz aktīvāk aizsargā nēsātāju. Taču ja tirkīza nēsātājs, ļaunu mērķu vadīts, jaucās citu cilvēku dzīvēs un kaitē tiem, tirkīzs savas īpašības tam vairs nepiešķirs.

Tirkīzs ļoti labi sader kopā ar akvamarīnu, avanturīnu, dimantu, heliotropu, hrizoprazu, koraļiem, mēnesakemni, opālu, rubīnu un smaragdu. 

Horoskopi, kuriem silti ieteicams nēsāt tirkīzu ir Zivis, Ūdensvīrs, Mežāzis, Strēlnieks, Skorpions, Vērsis.

 

Ametistus slavē kā apdomības, gudrības un aizsardzības akmeņus. Šie akmeņi palīdz garīgi nomierināt, tāpēc ametisti ir lieliski piemēroti meditācijām. Nēsājot ametista rotas, cilvēks spēj vieglāk pārvarēt bailes, mazāk cīnās ar stresu un uztur lielāku optimismu. 

Šis akmens ir pievērsis daudzu ievērojamu cilvēku uzmanību savām īpašībām. Leonardo da Vinči ir rakstījis, ka ametists palīdz atvairīt ļaunas domas un palielina inteliģenci. Šim akmenim esot pozitīva ietekme uz nēsātāja intuīciju. Saistībā ar Svēto Valentīnu uzskata, ka ametists tā nēsātājiem palīdz saglabāt sirdsmieru. Savukārt Senajā Romā šo akmeni uzskatīja par laimes akmeni, kas sniedz mieru, uzlabo nervu sistēmas darbību un palīdz pret skaudību. 

Ametista spējas palielina tā nēsāšana kopā ar jolītu un sugilītu. Vēl tas piemērots kombinācijās ar mēnessakmeni un balto topāzu. 

Rotas ar ametistu ir visvairāk piemērotas gaisa zīmēm: Svariem, Ūdensvīram, Dvīņiem.

 

Lai uzlabotu koncentrēšanās spējas, izvēlies rotas ar topāziem! Dažādu veidu topāzi sniedz mierinošu, dziedinošu un arī uzlādējošu enerģiju. Topāzu varētu saukt par domu sakārtošanas akmeni, jo tas ne tikvien palīdz risināt problēmas, bet arī izpaust dažādas idejas. Akmens sniegs skaidrību, arī loģiku. Nēsājot topāza rotas, jums vieglāk izdosies uzlabot savas koncentrēšanās spējas. 

Topāzus dēvē arī par prieka un pārpilnības akmeņiem. Tie var mazināt ikdienas spriedzi. 

Tieši baltais topāzs palīdz saprast, kur visvairāk nepieciešams ieguldīt enerģiju, lai atrastu sev īsto ceļu, plānu, sapni. 

Daudz kur pasaulē no topāza izgatavo amuletus, kas pasargā tā nēsātāju. 

Ametista rotas visvairāk atvērsies tieši Ūdensvīriem, Strēlniekiem, Skorpioniem, Jaunavām un Lauvām. 

 

Oniksu uzsver kā paškontroles akmeni. Tas palīdz nēsātājam kļūt objektīvākam, kā arī iegūt emocionālu balansu. Šī akmens valkātājs var koncentrēties uz būšanu neatlaidīgam un pazemīgam. Onikss var palielināt nelokāmību, izturību un rakstura stingrību. 

Onikss palīdzēs pārvarēt lielus sasprindzinājumus un pārdzīvojumus - tas var kliedēt arī bēdas un skumjas. Darbā ar nesadziedētām rētām onikss būs vislielākais atbalsts un spēcinātājs. 

Tā kā šis akmens palīdz iegūt līdzsvaru un mieru, tas ir lieliski piemērots meditācijām. 

Izsenis austrumu tautās onikss ir veiksmes akmens, jo tas spēj koncentrēt enerģiju noteikta uzdevuma paveikšanai. Senajā Romā šo akmeni uzskatīja par vienu no visstiprākajiem aizsargiem. 

Neiesaka dāvināt partnerim rotas ar oniksu, jo pastāv iespējamība nokļūt zem viņa "tupeles". 

Šis minerāls īpaši piestāv ļaudīm, kas dzimuši Jaunavas zīmē.